Odgovori na najčešća pitanja

Zainteresovan sam -koji je sledeći korak i šta moram da obezbedim kao preduslov za instalaciju?

Osnovni preduslov za korišćenje bežičnog Interneta je optička vidljivost sa jednom od naših pristupnih tačaka. Možemo uvek proveriti tehničke mogućnosti i uspostaviti stalni Internet link sledećeg dana.
Obratite nam se telefonom (brojevi 018/808-116 i 808-118) ili mail-om:   Pošaljite e-mail
Detaljno se informišite na ovoj stranici:  Wireless Internet

Mogu li samostalno da instaliram opremu za bežični Internet?

Da, ukoliko ste sami instalirali opremu, potrebno je da nam se javite kako bi smo Vam otvorili nalog za pristup Internetu i istovremeno omogućili vezu sa nekom od naših pristupnih tačaka.
U slučaju samostalnog instaliranja nije moguće da Dream AG garantuje za kvalitet servisa. Poželjno je da naša stručna ekipa monitira opremu na Vašoj strani kako bi bili sigurni u kvalitet usluge koji nudimo.

Da li je oprema koju dobijem za korišcenje moja ili je vlasništvo Dream AG-a?

Oprema koju dobijete na korišcenje je vlasništvo Dream AG-a i prilikom raskida ugovora u obavezi ste da je vratite funkcionalnu i ispravnu. Eventualna oštećenja se naplaćuju po važećem Cenovniku.

Internet radi usporeno. Šta može biti uzrok?

a) Proveriti zauzetost procesora u Windows task manager-u (Ctrl+Alt+Del). Gledanje multimedijalnih sadržaja može previše opteretiti računare starije generacije.
b) Proveriti brzinu protoka -preporučujemo preko sajta speed test:   www.speedtest.net
c) Provera upload-a ili ograničenje istog kod peer-to-peer programa (torrent i sličnih).
Ukoliko i dalje imate problema, vrlo verovatno da je računar zaražen virusom koji generiše veliki saobraćaj i "guši" Vaš link.

Nemam internet vezu. Šta dalje?

Proverite u podešavanjima za mrežnu kartu, da slučajno niste onemogućili istu.
Podešavanja se nalaze u Control Panel > Network Connections. Pronađite ikonu na kojoj piše "Local Area Connection" (može postojati još neki broj u nastavku). Ako je onemogućena (ikona je sive boje), trebate da je omogućite (duplim klikom).

"Monitorčići" pored sata su precrtani crvenim krstićem. Šta da radim?

Postoji prekid u komunikaciji između Vaše mrežne karte i opreme za pristup. Proverite da li je konektor dolaznog mrežnog kabla ispravno utaknut u karticu. Ako jeste, sledeće šta treba utvrditi je da li je kvar u POE adapteru za napajanje ili u samoj opremi.